Yaban kerevizi, orta Avrupa ve batı Asya ikliminde sulak alanlarda ortaya çıkmıştır. Ancak bazı tarihçilere göre, bu sebze Akdeniz kıyısındaki ülkelerden gelmektedir.
800 ve 900’lü yıllardan beri yetiştirilmektedir. Örneğin, Mısırlılar, Romalılar ve Yunanlar tarafından oldukça fazla kullanılmıştır. Hatta, Hipokrat bile bir idrar sökücü olarak bu sebzeyi önermiştir.
Orta çağa kadar kerevizin yararları tüm Avrupa’da yayılmış, insanlar kereviz yetiştirmeye başlamıştır.
Günümüzde, kilo vermek isteyen herkesin yemesi gereken bir sebzedir. 100 gramı 16 kaloridir ve %95’i sudan oluşur.
Ayrıca eğer kerevizi çiğ yerseniz, yüksek lifli içeriği çok fazla çiğnemenize sebep olacaktır bu da size tokluk hissi verecektir.
Bu ve bunun gibi yararlarına yakından bakalım.